Hvor har jeg Psoriasis – Psoriasis i hovedbunden

Jeg har Psoriasis udbrud flere stedet. Det er i hovedbunden, på foden, i ørerne, lidt omkring munden og på ballen. Jeg vil i de kommende indlæg, beskrive hvordan jeg lever med psoriasis de forskellige steder, herunder hvordan jeg forsøger at behandle og holde psoriasis udbruddene nede. Alle indlæg er opdelt i hvor jeg har psoriasis, hvordan min daglig dag er, samt hvilke behandling jeg bruger mod psoriasis udbruddet.

Psoriasis i Hovedbunden

Hvor: Det er lige før nakken starter i højre side. Jeg har haft det lang tid, måske omkring 10 år. Det startede med at jeg ofte skællede. Jeg tænkte blot at det var almindelig skæl. Men fandt efter noget tid ud af, at det var Psoriasis i hovedbunden, jeg havde.

Det har egentlig ikke udviklet sig, over årene – eller det er stoppet med at udvikle sig. Jeg vil tro at det ca. fylder ca. det samme som to femkroner, hvilket det har gjort i nogle år efterhånden.

Dagligdagen: I det daglige er jeg ikke meget generet af det. Det klør til tider, og skæller ofte i lidt klumper. Ikke noget der som sådan drysser, og som jeg behøver at være opmærksom på. For nogle år siden dryssede det hele tiden. Det vil sige jeg stoppede med at gå i mørketrøjer (som jeg ellers elskede), da det meget let kunne ses herpå.

Behandling: Jeg bruger faktisk meget sjældent behandling til området. Det har jeg gjort. Både god skæl shampoo (også receptpligtig), mousse samt steriodgel. Det er jeg dog stoppet med, da udbruddet lidt har stoppet sin udvikling. Det vigtigste jeg gør, tænker jeg faktisk er ikke at gå i bad hver dag og ikke tage lange bade. Samtidig tørrer jeg mit hår rigtig godt, så området ikke er fugtigt i lang tid. Det synes jeg virker til at være nok lige pt.

Hvad med dig?

Har du Psoriasis nogle steder på kroppen eksempelvis i hovedbunden ligesom jeg – i så fald skriv endelig i kommentar feltet – hvordan du oplever det, hvordan din daglig dag er  – samt hvordan du behandler det. Forhåbningen er at vi kan hjælpe hinanden med gode råd til behandling mv.

En tanke om “Hvor har jeg Psoriasis – Psoriasis i hovedbunden

  1. Hej
    Fedt indlæg. Det er både fedt og træls at høre din historie. Træls da det jo er træls for dig, fedt fordi det giver mig mulighed for at læse din historie.
    Jeg døjer med det samme – men mit er særligt om vinteren er det noget du oplever også? og gør du noget ekstra om vinteren?
    Mvh. Mig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *