Psoriasis creme

  • af

Det her er spændende og meget centralt for alle der lider af psoriasis – for hvilket cremer skal man egentlig bruge til psoriasis. Jeg vil i dette indlæg fortælle om hvilke cremer jeg bruger, hvad jeg har afprøvet og hvad jeg ikke synes virkede. Når jeg snakker cremer, tænker jeg ikke direkte cremer til behandling af psoriasis – men mere cremer til at fugte huden, det vil sige cremer til vedligehold mellem behandlingen.

Jeg har efterhånden afprøvet mange forskellige cremer til mine Psoriasisudbrud. Jeg må sige at jeg aldrig helt har fundet det perfekte – men jeg har bestemt fundet nogle cremer der virker for mig.

Nogle af de ting en god psoriasis creme til mig skal indeholde er:
– Det skal gerne være en fed creme. Jeg har prøvet cremer der har være, der har været for regulære eller almindelige. Det virker ikke for mig – det skal være en fed cremer der virkelig kan tilføre huden noget, og sikrer den ikke tørrer ud med det samme.

– Den skal ikke være fedtet. Jeg har prøvet fedtcremer, der simpelthen var for fedtede. Det er bare decideret ulækkert, og gjorde at min hud nærmest glinsede. Når man har halvsynlig Psoriasis i ørene, så har jeg ikke behov for at gøre yderligere opmærksom på mit psoriasis – ved at mine øre nærmest skinner. Så jeg går efter en creme der er fed, men ikke fedtet.

– Den skal gerne holde området fugtigt i lang tid. Det er vigtigt for mig, at cremen kan holde psoriasis området fugtigt i så land tid som muligt. Jeg synes at, hvis mine psoriasis områder tørrer ud, så bliver udbruddene ofte værre. Så jo længere tid, en creme kan holde området fugtigt des bedre.

– Den skal være ikke generer huden at få på. Jeg har prøvet at få udleveret håndkøbs creme på apoteket, som var irriterende for huden. Cremen skulle egentlig være god til psoriasis, men når jeg fik den på, blev min hud helt rød og det sved at få på. Den type creme undgår jeg også gerne.

Hvordan og hvor ofte smører jeg mit psoriasis?
Jeg har prøvet forskellige måder at smøre på. Generelt tænker jeg det er vigtigt at man forsøger at holde sit psoriasis udbrud så fugtigt som muligt, i så lang tid som muligt. Hvis du bruger andet behandling, plejer jeg også at sørge for at det har virket i mindst en time – inden jeg bruger creme.

Jeg smører ofte både morgen og aften. Morgenen, er som regel et tyndt lag, så det hurtigt kan tørre ind – så man kan få tøj på.

Om aftenen smører jeg et ok lag creme på inden jeg skal sove. Jeg tror der er mange holdninger til hvordan og hvorledes hvor meget man skal smørre på. Jeg har prøvet at komme virkelig tykke lag creme på om aftenen – jeg synes ikke det havde særlig god virkning og samtidig var det træls at skulle ligge helt stille i sengen, for ikke at få creme ud over det hele.

Jeg har hørt om folk der har pakket deres psoriasis ind om aftenen og smurt en masse creme på inden. Som sagt, har jeg ikke fået ekstra flot hud af at komme meget creme på – så jeg gør det ikke.

Hvilke cremer bruger I? Du må meget gerne sætte navn på cremen – samt evt. hvordan du smører ?

De bedste psoriasis cremer
Her er en lille liste over de cremer jeg synes bedst om – vær obs på, for at vurderer om en creme er god til dig – vil det ofte være godt at bruge den konstant i en længerer periode eks. et par måneder:

La Roche-posay Iso-urea – denne har jeg brugt en del, specielt fordi det altid er den apotekerne anbefaler. Jeg synes dog den kan svie når man får den på og gøre huden rød. Så jeg er begyndt ikke at bruge den længere. Men umiddelbart tror jeg den kan et eller andet.

Avene Akerat 30 Creme Psorias – denne bruger jeg pt. Jeg smører et tyndt lag på, om morgenen. Den trænger rimelig hurtigt ind i huden – hvilket er en stor fordel. Den er let at få på og er egentlig en body creme, som kan bruges på det meste af kroppen. Om den er direkte beregnet til Psoriasis ved jeg ikke – men jeg synes den virker god for mig. Det er ikke en fedt creme.

Locobase Repair Creme – denne er jeg også blevet glad for. Det er klart den bedste fede creme jeg har fundet. Jeg har prøvet rigtig mange – men denne er bare behagelig synes jeg. Den er ikke fedtet – men har en god konsistens. Den holder ved i lang tid på huden. I det holder på huden i lang tid, gør det også at den ofte løsner noget at det hud der evt. kan sidde og klø – så det let kan fjernes. Samtidig har jeg en idé om, at den styrker en i forvejen skades hud.

Skrive endelig hvis du har kommentarer ? eller hvis du har lyst til at skrive lidt om hvilke cremer mv. du bruger?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *