Psoriasis røde bade Kaliumpermanganat

Jeg har prøvet at lave Kaliumpermanganat også kaldet et rødt bad til mit Psoriasis. Her kan du læse hvordan jeg brugte røde bade, lavede blandingsforhold samt generelt tips til brugen af det

Jeg ved ikke helt hvorfra jer hørte om Kaliumpermanganat / røde bade, men som med alt andet ved vedrører Psoriasis, tænkte jeg at det skulle prøves. Som nævnt denne artikel, har jeg bl.a. Psoriasis på foden – så det er her jeg tænkte jeg ville bruge et rødt bad.

Så jeg tog på apoteket og fik en lille flaske i håndkøb med en 3% Kaliumpermanganetopløsning. Jeg mener den kostede omkring 100 kr., og at der var ca. 100 ml. i flasken.

Selve badet

Så var det hjem og i gang. Jeg var ret spændt, for jeg havde hørt at ens fod blev fuldstændig brun, samt at det ikke kunne vaskes af. Så var det hjem og i gang. Jeg var ret spændt, for jeg havde hørt at ens fod blev fuldstændig brun, samt at det ikke kunne vaskes af.

Jeg havde svært ved at finde den rigtige dosering og blandingsforhold. Jeg mener ikke at det står nogle steder hvordan man direkte skal blande. Jeg mener jeg brugte 5ml pr. liter vand. Det var bestemt ikke nok til at gøre min fod brun, og vel ikke nok til at få en ordentlig virkning. Desuden brugte jeg ca. 5 liter vand, og havde dermed brugt meget af flasken allerede.

Få recept på stor flaske 

Jeg begyndte at ændre på forholdet, og fandt en artikel fra regionsjælland , her beskrev de et andet blandingsforhold. Det er 15 ml. pr liter vand. Det gav dæleme en brun hud, men dermed skulle jeg også gerne have ramt en bedre effekt.  Da jeg brugte omkring 5 liter vand pr. gang, fik flasken hurtigt ben af gå på. Da jeg havde købt og brug 2-3 flasker, spurgte jeg min læge om jeg ikke kunne recept på en stor flakse med en liter i. Det var heldig vis ikke noget problem.

Jeg ændrede samtidig min måde at bruge det på. Fremfor at fylde en balje, med 5 liter, så fyldte jeg 1 liter i en pose. Herefter satte jeg foden i posen og herefter op i baljen (så der ikke kom noget ud på gulvet). På den måde rækker flasken meget længere.

Sådan bruger du røde bade til Psoriasis

  • Køb en flaske i håndkøb på apoteket (der kan søges og recept på større hvis det er nødvendigt)
  • Lav et blandingsforhold der giver effekt. Jeg bruger 15 ml. Kaliumpermanganat pr. liter vand. Forholdet er ud fra en anbefaling fra Region Sjælland.
  • Sørg for at have dækket af, så du ikke kan spilde mv. Jeg tror det er næsten umuligt at få overflader.
  • Smør evt. negle mv. med vaseline eller neglelak. De områder der er i rødt bad bliver meget brunlige – og specielt negle tager farven til sig. På huden forsvinder det som regel efter en lille uges tid – men det forsvinder ikke på neglene.
  • Du kan hurtigt bruge en masse væske, for at få det på det rigtige sted. Overvej evt. om du kan komme væsken i en pose, som du kommer dit psoriasis område i. Alternativt kan du fugte køkken rulle, eller klud med væsken – og komme det på området. Men sørg da for at få den fugtet ofte – så området hele tiden er i det røde bad. Bruges i ca. 15 minutter.
  • Efter behandling, smørres huden godt med en god fed creme. Da badet kan udtørre huden.

Virker rødt bad ved Psoriasis?

Jeg synes det virkede. Jeg brugte det et par dage i træk, med et par ugers mellemrum. Jeg synes ikke at mine udbrud blev værre. Jeg bruger dog ikke behandlingen mere, da jeg synes det blev for omstænding, og samtidig var jeg altid bange for at tabe baljen med det røde bad, ud over vores gulv. I såfald ville gulvet være ødelagt.

Men jeg vil meget gerne høre om jeres erfaringer med røde bade? Synes I det virker?

1 tanke om “Psoriasis røde bade Kaliumpermanganat”

  1. Pingback: Psoriasis behandling – LivetMedPsoriasis

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *