Sådan fik jeg diagnosen Psoriasis

Her er min historie omkring hvordan jeg fik Psoriasis.

Mit bekendtskab med hudlæger – er egentlig forfærdelig. I 2009 fik jeg taget mig sammen og tog til hudlægen. Efter en alt for lang vente tid på mange måneder, blev det min tur. Frustrationerne var ikke blevet mindre i den periode – da der var konstantkløe og irritationer.

Jeg havde gået med en kløe i øerne igennem lang tid – jeg og lægen som gav mig en henvisning – troede det blot var lidt svamp. Jeg havde nu prøvet alle mulige svampemidler mv. – uden held.
Da jeg endelig kom ind til lægen, ved Silkeborg Hudklinik, fortalte jeg at jeg havde det træls i øerne. Hun kiggede i mit højre øre i ca. 2 sekunder og sagde ”Du har psoreasis”. Bum! 6-7 måneders vente tid – blev afgjort på 2 sekunder. Hun kiggede ikke engang i det andet øre.

Siden jeg bestilte tid, var min hovedbund også begyndt at klø rigtig meget. Der konstaterede hun også at det var psoriasis.
Jeg anede ikke hvad et var, hun forklarede kort at det er en sygdom du ikke kommer af med, vi kan ikke kurere den – den er kronisk.

Det var mere eller mindre det besøg. Jeg fik vist en recept på nogle forskellige præparater og fik eller at vide, at jeg skulle bestille en ny tid om nogle uger – hvis ikke det var blevet bedre. Så 5 minutter efter var jeg uden igen. Med en kronisk sygdom – jeg ikke anede ville komme til at ændre mit udseende og personlighed. Jeg har svært ved at accepterer at min udseende har ændret sig samt at jeg er blevet en mere indadvendt person (mere om det på et senere tidspunkt ;o) )

Jeg skulle derop igen. Det hjalp ikke. ….

Men nu var jeg i systemet – dog ikke tilknyttet en læge mere (det er åbenbart kun de første 5 minutter) – men en sygeplejerske. Hun var ny, og anede ikke så meget om sygdommen – men jeg fik udleveret noget nyt medicin – som var lidt skrappere.

Det brugte jeg sådan lidt on and off. Jeg havde egentlig lidt svært ved helt at forstå hvad det egentlig var jeg stod i.

Har I nogensinde fået denne sætning? Sygeplejersken:” Du får en recept på Locoid. På apoteket vil de spørge dig om du vil have en billigere udgave – du skal sige nej. Du skal kun vælge den jeg giver dig recept på.” Apoteket undrede sig i øvrigt, da jeg sagde det til dem – og sagde det var parallelimport og dermed var produkterne ens. Det blev den billige.

Efter et par besøg ved sygeplejerske, måtte jeg aflyse en tid. Jeg glemte at bestille en ny. Da jeg kom i tanke om det efter et par måneder. Skulle jeg starte forfra ved egen læge og vente 6-7 måneder igen. Så det droppede jeg.

Nu forsøger jeg til gengæld selv at finde min egen vej med psoriasis. Jeg kommer i bloggen til at beskrive nogle af de forskellige ting jeg har prøvet af, samt hvad jeg synes om dem.

Jeg hører gerne om dine erfaringer med hele hudlæge systemet? Jeg synes det er ufattelig dårligt, at de skal have så lang ventetid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *